Moinkballs

Ingredients

  • Rundergehakt 12 balletjes
  • Gerookt ontbijtspek 12 plakjes
  • Smokey's beef-rub 6 eetlepels
  • Bold & beefy bbq-saus 8 eetlepels
  • Houtsnippers 1 handje (geweekt in water en uitgelekt)
  • Cocktailprikkers 12

Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 110 °C. Wikkel voor de MOINKballs elk rundergehaktballetje in een plak gerookt ontbijtspek en zet vast met een cocktailprikker. Besprenkel de omwikkelde rundergehaktballetjes met de smokey’s beef-rub. Laat een handje houtsnippers weken in water en laat uitlekken. Voeg de houtsnippers toe aan de kolen en leg de MOINKballs op het rooster. Doe de deksel op de barbecue. Rook de balletjes indirect 30 min. Bestrijk ze met de bold & beefy BBQ-saus en rook nog 5 min.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: