Minibrioche

Ingredients

  • Zachte boter + om in te vetten 100 gram
  • Bloem + om te bestuiven 150 gram
  • Lauwwarme melk 25 ml
  • Gedroogde gist 1/2 zakje
  • Suiker 10 gram
  • Eieren 2
  • Eidooier, losgeklopt 1

Roer de boter romig met de elektrische mixer en voeg in delen de bloem en een snuf zout toe. Roer de melk met de gist en suiker goed door en giet dit al kloppend bij het deeg. Klop een voor een de eieren erdoorheen tot een glad deeg. Leg het deeg in de schaal en laat afgedekt circa 30 minuten rijzen. Kneed nogmaals door en verdeel het deeg in 4 gelijke porties. Bestuif de schaaltjes of muffinvormpjes met bloem. Leg de bolletjes deeg erin en laat ze nogmaals afgedekt circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk het deeg met eidooier en bestrooi eventueel met een beetje suiker. Geef met een schaar een knip in het deeg en bak de brioche in circa 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen tot lauwwarm en serveer met jam en boter.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: