Mini quiche met groene asperge en ricotta

Ingredients

  • Aspergetips 100 gram
  • Roomboter 2 eetlepels
  • Doperwtjes 60 gram
  • Spekblokjes 75 gram
  • Ricotta 3 volle eetlepels
  • eieren 2
  • Yoghurt 60 gram
  • Gruyère 70 gram
  • nootmuskaat
  • Zout en peper
  • Bladerdeeg 6 plakjes

Snijdt de aspergetips in drieën. Smelt in een koekenpan de roomboter. Bak hierin de asperges en de doperwtjes  in 5 minuten beetgaar. Doe de groenten in een schaal. Houdt wat asperge stukjes apart voor op de bovenkant van de quiches. Bak de spekblokjes in de koekenpan. Doe de spekblokjes in de schaal bij de groenten. Voeg de ricotta toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de eieren, yoghurt en de geraspte gruyère in een kom en roer dit door elkaar. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Bestrijk de quichevormpjes met boter of bakspray. Laat 6 plakjes bladerdeeg ontdooien en doe deze voorzichtig in de quichevormpjes. Zorg dat alle hoekjes goed gevuld zijn. Druk langs de kartelrandjes het deeg af. Vul de quichevormpjes met het groentenmengsel. Strijk het glad. Giet het eimengel op de groenten. Strijk dit mooi glad. Druk als laatste de losse asperges bovenop de mini quiches.

Zet de mini quiches in de het midden van de oven (op een rooster of een bakplaat). Bak de mini quiches af in 30-35 minuten. Worden de bovenkanten van de quiches te donker? Dek dan de quiches  af met aluminiumfolie.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: