Mexicaanse ribeye

Ingredients

  • Cayennepeper 1 theelepel
  • Olie 2 eetlepels
  • Paprikapoeder 1 theelepel
  • Knoflook geperst 2 teentjes
  • Ribeyes 4
  • Tortillachips met kaassmaak 200 gram
  • Rode jalapeñopepers 4 eetlepels

Verwarm de barbecue voor. Meng de cayennepeper, olie, paprikapoeder en knoflook in een kom. Deo het vlees goed droog met keukenpapier, bestrooi met zout en wrijf het in met het pepermengsel. Hak 50 gram van de tortillachips superfijn en paneer de ribeyes met het kruim. Rooster de ribeyes 2 minuten op elke kant. Leg ze op een bord en dek ze af met aluminiumfolie. Laat ze nog ca 5 minuten doorgaren. Serveer de steaks met de ringetjes jalapeñopepers en tortillachips. Garneer met een takje peterselie.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: