Meringue met mascarponecreme en frambozencoulis

Ingredients

  • Meringues 6
  • Mascarpone 250 gram
  • Slagroom 200 ml
  • Vanillesuiker 1 zakje
  • Frambozen 200 gram
  • Zwarte bessen 200 gram
  • Kruisbes 100 gram
  • Amandelschaafsel 50 gram
  • Kleine muntblaadjes 16
  • VOOR DE COULIS
  • Frambozen, diepvries 250 gram
  • Fijne kristalsuiker 50 gram
  • Water 2 eetlepels

Kook de diepvries frambozen, suiker en het water 5 minuten op laag vuur. Duw de vruchten door een bolzeef, giet de coulis in een spuitflesje en laat dit afkoelen. Spuit strepen van de coulis op het bord. Breek de meringues in grove stukken en verdeel ze over 4 bordjes. Klop de slagroom met vanillesuiker stijf. Roer de mascarpone los en spatel er de slagroom luchtig doorheen. Schep dit in een spuitzak. Spuit de mascarponecrème tussen de schotsen van de meringue om het aan elkaar te plakken. Verdeel het fruit over de mascarponemeringuetaartjes en spuit er kleine toefjes slagroom tussen. Rooster de amandelen in een droge koekenpan, laat ze afkoelen en verdeel ze over de meringue. Verdeel de muntblaadjes over de taartjes.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: