Mediterrane plaattaart met geitenkaas

  • 27 mins
  • 10 ingredients

Ingredients

  • Olijfolie 100 ml
  • Rode uien, in smalle ringen 5
  • Knoflook, fijngehakt 6 teentjes
  • Gehakte tijm 2 eetlepels
  • Deeg voor hartige taart
  • Tomatentapenade 100 gram
  • Zwarte olijven zonder pit, in plakjes 100 gram
  • Kerstomaatjes gehalveerd 1 bakje
  • Zachte geitenkaas, verkruimeld 200 gram
  • Rucola 75 gram

Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de uienringen met de helft van de knoflook 4-5 minuten. Bestrooi met zout, schep de tijm erdoor en laat afkoelen. Rol het deeg, eventueel in 2 stukken, uit en bekleed de bakplaat ermee. Duw de deegnaden tegen elkaar aan. Bestrijk het deeg met de tapenade en verdeel de uien en olijven erover. Leg de tomaatjes erop met de snijzijde naar boven en bestrooi met peper. Verdeel de geitenkaas erover en bak de taart 12-13 minuten in het midden van de oven. Meng de rest van de olijfolie met de overige knoflook, zout en peper. Neem de taart uit de oven, verdeel de rucola erover en besprenkel met de knoflookolie.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: