Mantelschelp met spek

Ingredients

  • Mantelschelpen 300 gram
  • Citroensap 1 theelepel
  • Zout en versgemalen peper
  • Ontbijtspek 100 gram
  • Boter 50 gram
  • Olijfolie 3 eetlepels
  • Fijngesneden bieslook 15 stengels

Laat de mantelschelpen ontdooien in de koelkast op een bord bekleed met keukenpapier en afgedekt met folie. Dit duurt ca. 4 uur. Verwijder het keukenpapier en bestrooi de mantelschelpen met zout en peper en een paar druppels citroensap. Snij het spek in de lengte door en rol elke mantelschelp in een reepje spek. Leg op een bord en dek af met folie, zet in de koelkast tot 15 min. voor gebruik. Laat dan op kamertemperatuur komen.

Verhit de helft van de boter met de helft van de olijfolie op hoog vuur in een flinke koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de helft van de mantelschelpen in 3 min. net gaar. Keer ze halverwege. Herhaal dit met de andere helft. Leg op een schaal en strooi er de heel fijn gesneden bieslook overheen.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: