Limoenkip met koriander

  • 40 mins
  • 10 ingredients

Ingredients

  • Kipdijfilets, in grove stukken 2
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Geplette korianderzaadjes 1 theelepel
  • Knoflook, geperst 2 tenen
  • Verse koriander 1 bosje
  • Limoenrasp 1 theelepel
  • Paprikapoeder 1/2 theelepel
  • Lichtbruine basterdsuiker 1/2 theelepel
  • Limoen 1
  • Rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden 2

Meng 2 el olijfolie met de korianderzaadjes, de knoflook, limoenrasp, paprikapoeder en suiker. Snij de helft van de koriander fijn en doe dit er ook door.

Doe de kipfilets in een ovenschaal en schep de marinade eroverheen. Knijp er nog wat extra limoensap overheen. Dek dit af en laat minimaal 30 minuten marineren. Snij de kipfilet in blokjes

Verhit een wok met wat olie en bak hier de kipdij gaar en goudbruin.

Serveer de kip in een schaal met de rest van de verse koriander en de fijn gesneden rode pepers eroverheen. Serveer er nog wat limoenpartjes bij.

Lekker met een frisse groene salade. Ook heerlijk te combineren met taco en guacamole.

 

 

Bron: Miljuschka

Print Recipe

%d bloggers liken dit: