Lavendel crème meringues

Ingredients

  • Lavendel met bloemen 3-4 stengels
  • Eiwit 2 grote
  • Basterdsuiker 100 gram
  • Kleurstof, rood 1-2 druppels
  • Kleurstof, blauw 1-2 druppels
  • Slagroom 150 ml
  • Poedersuiker 1/2 eetlepel

Verwarm de oven voor 130ºC. Beleg een bakplaat met bakpapier. Vijzel de lavendelbloemen ca 1-2 minuten. Neem een kom en kluts het eiwit tot er stijve pieken ontstaan. Roer geleidelijk de basterdsuiker door het eiwit tot het dik is en glanst. Doe 1 eetlepel van de gemalen lavendelbloemetjes door het eiwitmengsel. Doe een paar druppeltjes kleurstof in het eiwitmengsel. Leg kleine rondjes eiwit met behulp van 2 kleine lepeltjes op het bakpapier. Doe ze in de oven en zet de oven gelijk terug op 100ºC. Laat de meringues 2 uur in de oven staan totdat ze krokant zijn maar niet gekleurd. Schakel de oven uit en laat de meringues in de oven staan tot ze afgekoeld zijn.

Klop 30 minuten voor het serveren de slagroom met de poedersuiker tot het zachte pieken heeft. Doe een theelepel slagroom op één meringues en plaats daarop gelijk een volgende meringues. Leg deze op een schaal en serveer direct.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: