Lamsspiesjes met komkommeryoghurtsausje

Ingredients

  • Lamsbout 150 gram
  • Sojasaus 1 eetlepel
  • Sesamzaadjes
  • Komkommer 1 stukje
  • Knoflook 1 teentje
  • Koriander 1/4 bosje
  • Yoghurt 4 eetlepels
  • Zout en peper

Snijd de lamsbout in heel kleine stukjes en marineer ze 10 minuten in de sojasaus. Snipper de knoflook heel fijn. Rasp de komkommer en laat hem, bestrooid met wat zout, even uitlekken. Hak de koriander fijn. Rijg het vlees aan lange spiesen en rooster ze boven een heet vuurtje snel bruin en niet te gaar. Meng de knoflook, komkommer, koriander en de yoghurt met wat gemalen peper. Besprenkel de gare spiesen met de rest van de sojasaus en bestrooi ze met de sesam.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: