Krokante kipstukjes met kerrie-yoghurtdip

Ingredients

  • Kipfilet of kophaasjes 400 gram (ca 12 stuks)
  • Ei 1
  • Karnemelk 200 ml
  • Geraspte Parmezaanse kaas 50 gram
  • Volkorenbrood 3 sneetjes
  • Peterselie, fijngesneden) 5 takjes
  • Koriander (fijngesneden) 4 takjes
  • Citroenen, rasp 2
  • Zout en peper
  • VOOR DE KERRIE-YOGHURTDIP
  • Griekse yoghurt 4 volle eetlepels
  • Mayonaise 2 volle eetlepels
  • Kerriepoeder 1 volle eetlepel
  • Peterselie (fijngesneden) 3 takjes
  • Citroensap
  • Zout en peper

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kipfilets in 4 lange repen en snijd deze in ca. 12 stukjes. Kluts het ei met de karnemelk in een kom en leg de kipfiletstukjes hierin. Zet apart. Meng in een keukenmachine: de Parmezaanse kaas, het brood, de peterselie, koriander, citroenrasp met wat zout en flink wat peper tot een grof ‘paneermeel’. Doe het paneermeel in een schaal, leg de kipfilet er in en druk het paneermeel goed aan. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de gepaneerde kipfiletstukjes op. Bak ze in de oven in ca. 25 minuten krokant en gaar. Haal uit de oven en leg ze op een grote schaal. Meng voor de kerrie-yoghurtdip in een kom de Griekse yoghurt, de mayonaise, het kerriepoeder en de peterselie tot een gladde saus en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Giet de dip over in een bakje en serveer bij de krokante kipstukjes.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: