Kip uit de wok

Ingredients

  • Mager kippenvlees 500 gram
  • Taugè 100 gram
  • Uien 2
  • Knoflook 1 teentje
  • Tomaten 2
  • Verse gemberwortel 40 gram
  • Maïzena 1,5 eetlepel
  • Olie 2 eetlepels
  • Kippenbouillon 2,5 dl
  • Droge sherry 2 à 3 eetlepels
  • Zoete sojasaus 2 eetlepels
  • Sambal badjak 1 theelepel
  • Bladselderij, fijngehakt 1 eetlepel

Snijd het kippenvlees in smalle reepjes. Was de taugè enkele malen zorgvuldig in ruim koud water. Verwijder zoveel mogelijk zaadhulsjes. Laat de taugè goed uitlekken. Pel de uien. Snijd elke ui in 8 gelijke partjes en maak daarna de rokken los. Hak het teentje knoflook ragfijn. Ontvel de tomaten, halveer ze en neem het vocht en de pitjes weg. Snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.  Schil het stukje gemberwortel dun af. Snijd hem dan in vliesdunne plakjes en daarna in minuscule snippers. Bestrooi het kippenvlees met 1,5 eetlepel maïzena en wat zout en peper. Schep alles heel goed door elkaar. Verhit in een wok 2,5 eetlepels olie. Fruit er de stukjes ui in tot ze glazig zien. Voeg de gembersnippers en de fijngehakte knoflook toe. Laat alles onder voortdurend omscheppen nog 1 minuut fruiten. Doe er daarna de reepjes kippenvlees bij en laat alles nog 3 minuten zacht bakken. Voeg 2,5 dl bouillon toe en blijf zolang roeren totdat er een licht gebonden saus is ontstaan. Hierna kunt u er eventueel 2 tot 3 eetlepels droge sherry aan toevoegen. Doe er overigens wel 2 eetlepels zoete sojasaus, 1 theelepel sambal badjak en 1 eetlepel fijngehakte bladselderij bij. Laat alles even goed doorkoken. Schep er vervolgens de taugè en 1 minuut daarna de reepjes tomaat door. Dien het gerecht meteen hierna op in een voorverwarmde schaal. Strooi er eventueel wat fijngesnipperde voorjaarsui of prei over.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: