Kalfsoester met venkel en perzik

Ingredients

  • Venkel 1 (ca 250 gram)
  • Zout
  • Halve perziken (blik) 4
  • Maïzena 1/2 eetlepel
  • Ei 1
  • Slagroom 1/8 liter
  • Witte wijn 1 dl
  • Peper
  • Citroensap 1/2 eetlepel
  • Kalfsoesters 4
  • Boter 4 eetlepels

Venkel wassen. Stronk en steeltjes verwijderen. (mooi venkelgroen achterhouden). Venkel in lengte in vieren snijden. In pan met weinig water en zout in ca 15 minuten gaarkoken. Perziken in blokjes snijden. In kommetje maïzena met 1 eetlepel koud water tot glad papje roeren. Boven 2 kommen ei splitsen. Dooier met slagroom losroeren. Eiwit voor iets anders bewaren. In pan wijn aan de kook brengen. Al roerende maizenapapje toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Al roerende slagroommengsel toevoegen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Venkel en perzik toevoegen. Vlees inwrijven met zout en peper. In koekenpan boter verhitten. Vlees ca 4 minuten aan elke kant goudbruin bakken (rosé). Intussen schaal voorverwarmen. Op zacht vuur venkelmengsel in ca 3 minuten verwarmen. Vlees op warme schaal leggen. Venkelmengsel er rondom scheppen. Garneren met achtergehouden venkelgroen.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: