Kalfsfricandeau met groenten in sherry

Ingredients

  • Kleine winterwortel 1 (ca 300 gram)
  • Prei 1
  • Champignons 1 bakje
  • Citroensap 1 eetlepel
  • Peterselie 2 takjes
  • Selderij 2 takjes
  • Kalfsfricandeau 750 gram
  • Zout en peper
  • Boter 75 gram
  • Sherry 4 eetlepels

Voorbereiden (kan halve dag van tevoren)
Wortel schrappen, wassen en in plakjes van ca 1/2 cm snijden. Prei in ringen van ca 1 cm snijden. In zeef wassen. Champignons wassen, grote halveren. Besprenkelen met citroensap. In kopje peterselie en selderij grof knippen.

Bereiden
Vlees inwrijven met zout en peper. In braadpan boter verhitten. Vlees in ca 10 minuten rondom bruinbakken. Toevoegen: wortel, prei, champignons, peterselie en selderij. Met deksel op pan in nog ca 20 minuten vlees en groenten gaarstoven. Af en toe keren en eetlepel sherry over vlees schenken. Intussen schaal voorverwarmen. Vlees op warme schaal leggen. Met schuimspaan groenten uit pan nemen en om vlees scheppen. Aanbaksel losroeren. Jus overdoen in juskom. Apart opdienen.

 

 

Print Recipe

%d bloggers liken dit: