Kaasplankje met gepocheerde peer

Ingredients

  • Droge witte wijn 150 ml
  • Stevige handpeer 1
  • Suiker 1 eetlepel
  • Citroenschil 1 reepje
  • Vanillestokje 1/2 opengesneden
  • Blue Stilton 60 gram
  • Old Amsterdam Goudse kaas 48+
  • Dadels 8
  • Geitenkaas 80 gram
  • Camembert met cranberry
  • Geitenkaas naturel
  • Walnoten
  • meer granen triangelbroodjge (afbak) 2

Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in de lengte in kwarten en leg in een pan. Voeg de witte wijn, suiker, citroenschil en vanillestokje toe. Kook de peer 10 minuten op laag vuur en laat de peer in het vocht afkoelen. Neem de peer uit de pan, laat goed uitlekken en leg op 4 borden. Verkruimel Blue Stilton over de peer en leg op elk bord 1 puntje Old Amsterdam Goudse kaas 48+, 2 dadels gevuld met geitenkaas, 1 puntje Camembert met cranberry en 1 plak geitenkaas naturel, bestrooid met grof gehakte walnoot. Snijd het meergranentriangel broodje in 12 dunne sneetjes en rooster ze 3 minuten per kant in een tot 200º C voorverwarmde oven.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: