Italiaanse Schnitzel

Ingredients

  • Varkensfiletlapjes 4
  • Bloem 4 eetlepels
  • Olijfolie 1 eetlepel
  • Boter 3 eetlepels
  • Droge witte wijn 4 eetlepels
  • Citroensap 2 eetlepels
  • Citroen, geraspte schil 1
  • Peterselie, gehakt 2 eetlepels
  • Citroen, schoongeboend, in plakjes 1

Snijd dikke filetlapjes eerst horizontaal doormidden. Rol de filetlapjes tussen twee stukjes vershoudfolie zeer dun uit. Meng wat zout en peper door de bloem en haal het vlees er licht doorheen. Verhit de olie met 2 eetlepels boter en bak hierin het vlees aan beide kanten lichtbruin. Haal het vlees uit de pan en voeg de wijn, citroensap, -rasp en de rest van de boter toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de peterselie toe zodra de boter gesmolten is. Leg het vlees terug in de pan en verwarm zachtjes 2-3 minuten. Serveer met plakjes citroen.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: