Home made beef enchilada’s

Ingredients

  • Bloem 450 gram + extra om te bestrooien
  • Bakpoeder 1 theelepel
  • Diepvriesspinazie, ontdooid 100 gram
  • Zonnebloemolie 100 ml
  • Arachide- of olijfolie 3 eetlepels
  • Runderreepjes 500 gram
  • Ui, gesnipperd 1
  • Rode of groene paprika in blokjes 1
  • IJsbergsla, in smalle reepjes 1/2 krop
  • Zure room 200 ml
  • Belegen kaas of cheddar, geraspt 100 gram

Meng de bloem met 1 theelepel zout en het bakpoeder. Pureer de spinazie met 175 ml warm water. Voeg dit mengsel met de zonnebloemolie toe aan de bloem en kneed tot een soepel, niet plakkerig deeg. Voeg eventueel nog wat extra bloem toe. Laat het deeg ca 15 minuten afgedekt rusten. Bestuif het werkvlak met bloem. Verdeel het deeg in 12 bolletjes en rol ze uit tot cirkels van ca 20 cm ø. Bak deze tortilla’s in een droge koekenpan 1-2 minuten per kant tot er bruine puntjes verschijnen. Verhit de overgrill. Verhit de arachideolie en bak hierin de runderreepjes met de ui en paprika ca 4 minuten. Verdeel de slareepjes over de tortillawraps en schep de runderreepjes erop. Rol de tortilla’s op en leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Bestrijk ze met de zure room en bestrooi met de kaas. Gratineer deze enchilada’s kort onder de grill.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: