Hertenbiefstuk met sjalotcompote en gepofte minigroenten

Ingredients

  • Roomboter 100 gram
  • Sjalotten, in fijne ringen 4
  • Witte wijnazijn 50 ml
  • Miniwortels 200 gram
  • Minimaïs 125 gram
  • Minipreitjes 4
  • Minicourgette 200 gram
  • Tijm 8 gram
  • Rozemarijn 8 gram
  • olijfolie + extra voor garneren 4 eetlepels
  • Hertenbiefstuk 600 gram

Verwarm de oven voor tot 150 °C. Smelt de boter in een pannetje en smoor hierin de sjalot 2 min. Doe de sjalot met de boter in de ovenschaal en besprenkel met de azijn en wat zout. Zet de schaal ca. 40 min. in de voorverwarmde oven tot de sjalot goudbruin is. Houd de compote apart. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd de minigroenten overlangs in kwarten. Meng ze in de ovenschaal met de tijm, rozemarijn en 2 el olijfolie. Pof de groenten ca. 20 min. in de voorverwarmde oven. Verhit intussen 2 el olie in een koekenpan en bak de biefstukken 2-3 min. per kant rosé, of naar wens gaar. Laat het vlees 3 min. rusten. Verwarm intussen in een pan de compote. Snijd het vlees in plakken. Schep de compote in het midden van de warme borden. Leg de groenten en de biefstuk erop. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en bestrooi evt. met gourmetzout.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: