Hartige panna cotta met vijgensalade

Ingredients

  • Gelatineblaadjes 3
  • Slagroom 400 ml
  • Gorgonzola dolce, in stukjes 150 gram
  • Geroosterd brood, voor erbij
  • VIJGENSALADE
  • Balsamicoazijn 1 eetlepel
  • Extra vierge olijfolie 2 eetlepels
  • Verse vijgen, in vieren 4
  • Rucola 50 gram
  • Walnoten, licht geroosterd 25 gram
  • Puddingvormpjes van 125 ml 4
Begin een halve dag van te voren. Vet de timbaaltjes licht in. Week de gelatineblaadjes 5 min. in koud water. Breng de room in een steelpan op matig vuur net aan de kook. Neem van het vuur en los de kaas er in op. Knijp de gelatineblaadjes uit. Voeg ze toe aan het roommengsel en roer tot ze zijn opgelost. Schenk het mengsel in de vormpjes, dek het af met folie en zet 4 uur ( of 1 nacht ) in de koelkast.
Bereid de volgende dag de salade: Klop de balsamicoazijn en olie door elkaar. Breng op smaak met peper & zout en schep door de rest van de ingrediënten. Ga met een mes langs de randen van de timbaaltjes en keer ze om op borden. Serveer de salade ernaast. Besprenkel de panna cotta met de evt. overgebleven dressing. Serveer met brood.

Materialen

4 timbaaltjes of puddingvormpjes van 125 ml. * Gorgonzola dolce is de romige, milde versie van de Italiaanse blauwschimmelkaas gorgonzola. Te koop bij supermarkten en kaaswinkels.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: