Gestoomde roodbaarsfilet met gember, knapperige lente-uitjes en wortel

Ingredients

  • Serehpoeder 1 eetlepel
  • Djahé 1 eetlepel
  • Olijfolie
  • Roodbaarsfilet 4 stuks à 150 gram
  • Lente-uitjes 4
  • Verse gember 25 gram
  • Wortelreepjes 75 gram
  • Sojasaus 4 eetlepels

Meng het serehpoeder met de djahé en een scheutje olie. Wrijf de filets in met het kruidenmengsel en laat deze ca. 10 minuten marineren. Was en snijd ondertussen de lente-ui in smalle reepjes. Schil en snijd de gember in dunne plakjes. Bak de plakjes gember eventueel kort in wat olie. Leg de stukken roodbaarsfilet op 4 grote vellen bakpapier, verdeel de lente-ui, de gemberplakjes en de wortelreepjes erover. Besprenkel de filets met de sojasaus en vouw de vellen goed dicht met paperclips. Stoom de vispakketjes in een stoommandje of vergiet boven een laagje kokend water met een deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar. Verwijder de paperclips. Leg elk vispakketje op een bord en maak ze pas aan tafel open.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: