Gestoofde meirapen

  • 20 mins
  • 7 ingredients

Ingredients

  • Meirapen 2
  • Honing 1 eetlepel
  • Water 100 ml
  • Boter 50 gram
  • peper en zout
  • Hazelnoten 30 gram
  • Tijm

Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de rapen. Snijd ze in partjes van 1 cm dik. Verhit de boter in een hapjespan en schep de meirapen er 1 minuut door. Voeg het water en de honing toe. Stoof de meirapen met de deksel op de pan 5 minuten op laag vuur. Neem de deksel van de pan en laat het vocht in 3 minuten verdampen. Breng op smaak met peter en zout.
Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de hazelnoten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak de noten grof. Leg de meirapen op een schaal en bestrooi met de hazelnoten en tijm.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: