Geroosterde paprikasoep met geitenkaas

  • 25 mins
  • 8 ingredients

Ingredients

  • Rode paprika 4
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Ui, fijngesnipperd 1
  • Knoflooktenen fijngehakt 2
  • Groentebouillonblokje 1
  • Tijm, takjes gerist (+ extra voor garnering) 2
  • Geitenkaas spread naturel 125 gram (= 1 bakje)
  • Slagroom 3 eetlepels

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de paprika’s op de bakplaat en rooster ze 25 min. in de voorverwarmde oven, of tot ze zwartgeblakerd zijn. Neem de paprika’s uit de oven en dek ze af met een schone keukendoek. Laat ze 15 min. afkoelen en verwijder het vel en de zaadlijsten. Snijd de paprika’s grof.

Verhit in een soeppan de olie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep de paprika erdoor en bak 2 min. mee. Voeg het bouillonblokje met het water en de tijmblaadjes toe en breng aan de kook. Kook de soep 5 min. zachtjes. Klop intussen met de mixer de geitenkaas met de slagroom romig. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper. Schep de soep in 4 kommen. Schep de geklopte geitenkaas in de soep. Garneer met een takje tijm.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: