Geroosterde groenten met basilicumsaus

  • 40 mins
  • 6 ingredients

Ingredients

  • Pijnboompitten 1 eetlepel
  • Basilicumblaadjes 30 gram
  • Olijfolie 125 ml
  • Zoete puntpaprika's in brede repen 2
  • Courgettes in halve schuine plakken 2
  • Cherry tomaten 1 bakje

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, laat ze afkoelen op een bord. Maal ze samen met het basilicum fijn, terwijl je er langzaam 100 ml olijfolie bij schenkt. Breng pittig op smaak met (zee)zout en versgemalen peper. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de paprikarepen en courgetteplakken om met 25 ml olie en bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak. Verdeel deze groenten over de ovenschaal. Leg de tomaten erbovenop en bak de groenten 20-25 minuten in de hete oven. Serveer de groenten – koud of warm – met de basilicumsaus. Lekker met bruschettes.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: