Geroosterd buikspek

Ingredients

  • Buikspek 500 gram
  • Vijfkruidenpoeder 1/2 theelepel
  • Honing 2 eetlepels
  • Zeezout, grof
  • Lichte sojasaus 1/2 kopje

Meng de sojasaus met het vijfkruidenpoeder en de honing

Snij het vel van twee kanten tot aan het vlees in zodat er vierkantjes ontstaan. Dep het vlees goed droog met keukenpapier.

Doe de marinade in een bakje en leg het buikspek met de vleeskant er in. Zorg dat al het vlees in de marinade ligt. De bovenkant, het vel, moet droog blijven. Laat dit een aantal uur in de koeling marineren.

Haal het buikspek uit de koelkast en dep de bovenkant nog een keer goed droog. Maal over het vel flink wat zeezout.

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Leg het buikspek op een rooster boven een ovenschaal. Doe de overgebleven marinade en een glas water in de ovenschaal. en zet het in de oven. Laat dit ongeveer 60 minuten staan. Mocht het te donker worden, draai dan de oven wat lager. Vul het water in de ovenschaal eventueel bij indien het opdroogt.

Voor het allerlekkerste knapperige korstje zet ik het het buikspek nog een paar minuten onder de hete grill. Het vel gaat nu belletjes vertonen. Laat het niet te donker worden.

Bestel alvast nieuw buikspek, ik weet zeker dat je dit snel weer wilt eten!

Print Recipe

%d bloggers liken dit: