Gerookte kipfilet

Ingredients

  • Kipfilet, zonder haasje 6
  • Water 2 liter
  • Bruine basterdsuiker 200 gram
  • Zeezout 200 gram
  • Laurierblad 4
  • Gekneusde peperkorrels 1 eetlepel
  • Tijm 1 eetlepel
  • Rozemarijn 1/2 theelepel
  • Rookhout, appel of kersen 3 blokjes

Een dag van te voren maak je de pekeloplossing.

Haal de kipfilets uit de pekel en dep ze droog met keukenpapier.Leg ze op een rekje, in de koelkast zodat ze nog wat droger worden aan de buitenkant terwijl je de barbecue aansteekt.
Maak je barbecue klaar op 107°C.
Voeg het rookhout toe en leg je kip in de barbecue, weg van het vuur.
Wanneer de kerntemperatuur van je kipfilets 75°C is zet je een timer voor 14 minuten.
Na 14 minuten is de kip klaar en mag deze van de barbecue. Laat de gerookte kipfilet afkoelen tot kamertemperatuur en gebruik in bijvoorbeeld een salade.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: