Gemarineerde vleesspiesen

Ingredients

  • Azijn 2 eetlepels
  • Worcestershiresaus 2 eetlepels
  • Mosterd 1 eetlepel
  • Knoflook geperst 1 teentje
  • Olie 75 ml
  • Versgemalen peper
  • Ierse biefstuk 400 gram
  • Gele paprika 1
  • Bosuien 1 bos

Snijd de Ierse biefstuk in blokjes van 2×2 cm en leg de overige ingrediënten klaar zodat je direct kunt beginnen. Klop azijn, worcestershiresaus, mosterd en knoflook in een kom met een garde door elkaar. Voeg de olie toe en maal er royaal peper boven. Schep het vlees om in de marinade. Laat het vlees in de koelkast minimaal 15 minuten en maximaal 45 minuten marineren. Snijd de gele paprika in grote stukken. Maak de bosui schoon en snijd de bosui in stukken van ca 2 cm. Rijg het vlees op de grillspiesen om en om met stukjes paprika en bosui. Bestrooi de spiesen met zout en peper. Verhit de bbq en gril het vlees 6 minuten. Draai na iedere minuut de spies een kwartslag tot het vlees gaar is. Verdeel de spiesen over 4 grote borden.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: