Gemarineerde bieflapjes

Ingredients

  • Bieflappen 4 stuks van ca 100 gram per stuk
  • Knoflook 1 teentje
  • Citroensap 2 eetlepels
  • Sojasaus 1 eetlepel
  • Bruine basterdsuiker 1 eetlepel
  • Tabasco of sambal oelek scheutje of 1/2 theelepel
  • Olijfolie 2 eetlepels

Laat de bieflapjes op kamertemperatuur komen. Pers de knoflook in een platte schaal, waar de bieflapjes bij voorkeur naast elkaar in passen. Roer het citroensap, de sojasaus, de basterdsuiker, de tabasco of de sambal door de knoflook. Roer er als de suiker is opgelost, de olie door. Haal de lapjes een voor een aan beide kanten door de marinade en leg ze naast elkaar in de schaal. Laat afgedekt op kamertemperatuur circa 30 minuten rusten en keer de lapjes in die tijd een of twee keer om. Leg de gemarineerde bieflapjes op het barbecuerooster en laat ze snel aan beide kanten bruin roosteren. Lekker met bijvoorbeeld aardappelsalade of knapperig stokbrood.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: