Gekruid varkensvlees

  • 50 mins
  • 14 ingredients

Ingredients

  • Mager varkensvlees 500 gram
  • Olie 2 eetlepels
  • Uien 2
  • Knoflook fijngesneden 2 tenen
  • Tomatenpuree 2 eetlepels
  • Djahé 1/2 theelepel
  • Sambal oelek 1 à 2 theelepels
  • Bruine suiker 2 theelepels
  • zout naar smaak
  • Bouillon 4 dl
  • Fijngesneden bladselderij 4 eetlepels
  • Zoete sojasaus 1 à 2 eetlepels
  • Pindakaas 1 1/2 eetlepel
  • Fijngehakte bieslook 2 eetlepels

Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Verhit de olie en bak de stukjes vlees er onder voortdurend omscheppen bruin in. Voeg dan de fijngesnipperde uien toe en schep alles nog zolang om tot de ui glazig ziet. Voeg er dan 2 ragfijn gehakte knoflookteentjes aan toe en schep alles enkele malen goed om. Doe er vervolgens de tomatenpuree, djahé, sambal oelek, bruine suiker en eventueel wat zout bij. Schep alles goed door elkaar en schenk er de kokende bouillon bij. Roer er de bladselderij door. Temper de warmtebron en laat alles – met het deksel op de pan – 20 minuten zacht sudderen. Roer er dan de zoete sojasaus en de pindakaas door en blijf roeren tot een min of meer gebonden saus is verkregen. Doe alles over in een voorverwarmde schaal en strooi er de bieslook over. Geef er droog gekookte rijst en een tomaten-komkommersalade bij.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: