Gegrilde ribeye met shiitakeboter

  • 60 mins
  • 6 ingredients

Ingredients

  • Sjalotten, fijngesnipperd 2
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Shiitake paddestoelen fijngehakt 100 gram
  • Fijngesneden peterselie 2 eetlepels
  • Zachte roomboter 100 gram
  • Ribeyes, op kamertemperatuur 4

Fruit de sjalotten 2 minuten in 1 el olie. Voeg de shiitakes toe en bak nog 5 minuten. Roer de shiitakes met de peterselie door de zachte boter. Voeg zout en peper toe. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper. Verhit de grillpan, bestrijk het vlees met rest van de olie en schroei het in 1 minuut op hoog vuur dicht. Draai het vlees een kwart slag en gril nog 1 minuut (zo krijgt het een mooi ruitjespatroon). Draai het vlees om en gril nog 1-2 minuten. Verdeel het vlees over vier warme borden. Laat op ieder stuk vlees een lepel shiitakeboter smelten. Serveer direct. Lekker met gebakken spinazie en zelfgemaakte frites.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: