Gegrilde prei van de BBQ met mosterdsaus

  • 6 ingredients

Ingredients

  • Prei 4
  • Olijfolie
  • peper en zout
  • VOOR DE SAUS
  • Creme fraiche 1 bekertje
  • Grove mosterd 2 eetlepels

Allereerst zorg je ervoor dat de barbecue goed opgestookt is, omdat de prei echt flink wat hitte te verduren moet krijgen. Snijd de groene bladeren en de onderkant van de prei. Was daarna de prei even goed onder de kraan, zodat je geen zandkorrels meer proeft na de bereiding.

Smeer de prei in met een beetje olijfolie en strooi er wat peper en zout over.

Leg de prei vervolgens op de BBQ op het gedeelte met directe hitte. Rooster nu elke zijde van de prei, totdat de prei mooi donker en bijna zwart geblakerd is. Voor serveren haal je de zwartgeblakerde buitenkant eraf.

Doe 2 eetlepels grove mosterd in een pannetje en schep er de crème fraîche bij. Roer goed door elkaar en laat rustig warm worden. Breng naar wens op smaak met zout en peper.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: