Gegrilde forel met citroenboter en prakaardappelen

Ingredients

  • Hele forellen, zonder ingewanden en graat 2
  • VOOR DE VULLING
  • Prei, in ringen 1
  • Winterpeen, in ringetjes 1
  • Ui, gesnipperd 1/2
  • Meiknollen, in reepjes 2
  • Olijfolie scheutje
  • Roomboter 200 gram
  • Citroen, rasp en sap 1
  • Gembersiroop 1 eetlepel
  • Fijngesneden dragon 1 eetlepel
  • Zout en peper
  • Nicola aardappelen in schil 400 gram
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Verse basilicum 1 eetlepel

Spoel de buikholtes van de forellen schoon en bestrooi ze met zout en peper. Verwijder eventuele graatjes. Bak de groenten aan in olijfolie en vul hier de buikholten van de forellen mee.

Laat de roomboter zacht worden en meng de citroen, gembersiroop, dragon, zout en peper er doorheen. Doe een flinke eetlepel van de citroenboter in de vis en duw hem dicht. Doe de resterende citroenboter in wat huishoudfolie en maak hier een rolletje van. Bewaar dit in de koelkast.

Kook de aardappelen en prak ze niet te fijn met een stamper. Meng met wat olijfolie, peper, zout en fijngesneden basilicum.

Gril de vis in 10 minuten mooi bruin en gaar. Doe wat van de aardappelen op een bord leg de vis erop en daarop nog een klontje citroenboter. Sprenkel er wat druppels olijfolie en balsamicoazijn omheen en leg er als laatste nog een takje dille op.

Dit gerecht is ook lekker met pasta.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: