Gegrilde biefstuk met gorgonzolasaus

Ingredients

  • Olijfolie 60 ml
  • Worcestershiresaus 20 ml
  • Knoflook, geperst 2 tenen
  • Droge wijn 60 ml
  • Tijmblaadjes, gehakt 1 eetlepel
  • Bavette 1 kg
  • Slagroom 100 ml
  • Gorgonzola dolce 250 gram
  • Mierikswortel 1 theelepel
  • Bladpeterselie (fijngehakt) 1 eetlepel

Meng in een kom de olie, worcestershiresaus, knoflook, wijn, tijm en zout en peper naar smaak. Leg het vlees erin en schep de marinade erover, zodat het vlees helemaal is bedekt. Laat 30 minuten marineren. Gril de biefstuk 4-5 minuten op de hete bbq aan elke kant voor medium rare. Bavette kan taai worden als het te lang wordt gegrild. Laat de biefstuk 5 minuten afgedekt met aluminiumfolie rusten. Verwarm intussen de slagroom, gorgonzola en mierikswortel in een pan op heel laag vuur en roer tot de kaas net begint te smelten. Roer de peterselie erdoor. Snijd het vlees tegen de draad in in 1 cm dikke plakken. Serveer met de saus en naar wens met geroosterde tomaten en aardappels of rucolasalade.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: