Gegratineerde asperges

Ingredients

  • Asperges 1,5 kg
  • Zout
  • Suiker snufje
  • Kookroom 10 eetlepels
  • Gekookte ham 200 gram
  • Droge witte wijn 1 glas
  • Geraspte belegen kaas 100 gram

Schil de asperges van het kopje naar beneden en snijd het houtige uiteinde weg. Was ze en kook ze in ruim water met zout en een snufje suiker in ca 15 à 20 minuten gaar. Reken voor heel dikke exemplaren op een langere kooktijd. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een ovenvaste schaal, met de kopjes naar één kant. Laat 8 eetlepels boter warm worden, maar laat deze niet bruin worden. Giet de boter op de asperges. Snijd de ham in reepjes en leg die op de asperges. Giet de wijn erbij en bestrooi de asperges met de geraspte kaas. Leg de overige boter in vlokjes erop. Zet de schaal in een op 240ºC voorverwarmde oven  en laat circa 10 minuten gratineren.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: