Geglaceerde maïskolven

Ingredients

  • Verse maïskolven 4
  • Witte basterdsuiker 3/4 eetlepel
  • Zout
  • Roomboter 80 gram
  • Chilipoeder 1/2 theelepel
  • Witte peper uit de molen
  • Pikant paprikapoeder
  • Peterselie paar plukjes

Verwijder de eventueel aanwezige bladeren en baarden. Snijd de stronken af en spoel de kolven met lauwwarm water schoon. Leg de kolven in de pan en schenk daarin zoveel warm water tot de kolven juist onder staan. Voeg per liter water ¾ eetlepel suiker en 1 mespunt zout toe. Sluit de pan als het water kookt. Temper de warmtebron en kook de mais in 5-10 minuten juist gaar. Hardgele maiskorrels vragen meer tijd om gaar te worden dan bleekgele korrels. Roer intussen de boter in een kleine steelpan zacht en romig met het chilipoeder en de peper. Schep de gare maiskolven uit de pan. Laat de kolven even in een voorverwarmde doek uitlekken en smelt intussen de boter. Serveer de maiskolven op 4 speciale, met kokend water omgespoelde schaaltjes (of één grotere schaal). Giet over elke kolf gekruide boter en garneer het gerecht met peterselie. Gebruikt u geen kolfhouders, steek dan door iedere kolf overlangs een satépen.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: