Gebakken coquilles met schuim van karmeliet

Ingredients

  • Coquilles 6-8
  • Eieren 2
  • Karmeliet (of ander bier met het nodige koolzuur) 50 ml
  • Honing 1 eetlepel
  • Sojasaus
  • Veldsla
  • Roomboter
  • Peper en zout

Bereiding schuim van Karmeliet

Splits de eieren en doe de eidooiers in een kom die tegen hitte kan. Voeg daar een scheutje sojasaus en de honing aan toe en klop alles met een garde goed door elkaar, zodat het luchtig is.

Je kunt nu kiezen om eerst de coquilles te bakken, zodat je het Karmeliet schuim direct over het gerecht kunt schenken.

Breng een steelpan met een laagje water aan de kook. Zet er vervolgens de hittebestendige kom met eimengsel op de steelpan. De bodem van de kom, mag het water niet raken. Klop vervolgens het mengsel met een garde warm en giet de Karmeliet er voorzichtig in een straaltje bij. De saus is klaar als het mooi schuimig is en wat gebonden. Deze techniek van verwarmen wordt “au bain-marie” genoemd en ken je misschien van het smelten van chocolade.

Coquilles bakken

Dep de coquilles droog met keukenpapier en bestrooi ze vervolgens royaal met peper en zout. Zet een een koekenpan op het vuur en laat het heet worden. Voeg een flinke eetlepel boter toe en bak de coquilles op hoog vuur mooi bruin in 4-5 minuten. Keer ze na 2 minuten om en bak de andere zijde ook zo’n 2 minuten. Als er wat verschil in dikte is tussen de coquilles, haal je de dunnere er eerst uit. Haal de coquilles na het bakken uit de pan en roer er vervolgens een scheutje sojasaus door.

Tijd om op te dienen!

Pak een mooi bord en zet 2 tot 3 coquilles op het bord. Schenk wat van de “soja jus” over de coquilles en leg er vervolgens wat sla speels omheen. Als laatste schenk je het schuim van Karmeliet over het gerecht. Simpel, mooi en heerlijk!

Eet smakelijk!

Print Recipe

%d bloggers liken dit: