Gebakken aardbeien met balsamicoazijn, basilicum en vanille-ijs

  • 10 mins
  • 9 ingredients

Ingredients

  • Olijfolie 15 ml
  • Aardbeien, in vieren 20 stuks
  • Basilicumblaadjes, fijngehakt 4
  • balsamicoazijn 40 ml
  • Vanille-ijs
  • VOOR DE MASCARPONE MET VANILLE
  • Mascarpone 100 gram
  • Vanillestokje (alleen het merg) 1
  • Poedersuiker 2 gram

Meng de mascarpone met de vanille en de poedersuiker. Bewaar in de koelkast. Verhit de olijfolie in een pan en bak de aardbeien gedurende 1 minuut. Voeg het fijngehakte basilicum toe en blus met de balsamicoazijn. Laat 30 seconden doorkoken. Lepel 25 g van het mascarponemengsel in een diep bord. Schik er de warme aardbeien bovenop en werk af met een bolletje vanille-ijs.

Variatietip

De aardbeien kunnen vervangen worden door frambozen of abrikozen.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: