Garnalensoep met limoenroom

Ingredients

  • Black Tiger garnalen 200 gram
  • Zonnebloemolie 3 eetlepels
  • Prei 1
  • Knoflook 2 tenen
  • Ui 1
  • Witte wijn 1,5 dl
  • Kippenbouillon 1,5 dl
  • Water 1,5 dl
  • Tomatenpuree 1/2 eetlepel
  • Slagroom 1 dl
  • Limoen 1
  • Boter 1 eetlepel
  • Zout en peper

Pel de gekookte garnalen en bewaar de schaal en de koppen. Verhit een pan met 3 eetlepels zonnebloemolie op hoog vuur. Voeg de schalen en koppen van de garnalen toe en bak dit stevig aan onder voortdurend roeren. Maak de prei schoon en snij deze in fijne ringen. Snij 2 tenen knoflook, inclusief de schil, in grove stukken. Snij 1 ui, inclusief schil, in grove stukken. Voeg de prei, ui en knoflook toe aan de pan met de schalen. Bak het wederom flink aan en blus het geheel af met 1 dl witte wijn. Voeg 1,5 dl kippenbouillon en 1,5 dl water toe. Voeg de tomatenpuree toe en breng de bouillon aan de kook om het vervolgens op laag vuur 1,5 tot 2 uur rustig te laten trekken. Klop 1 dl slagroom totdat deze lobbig is. Rasp de schil van 1 limoen boven de room, en maak op smaak met peper en zout. Bewaar de limoenroom in de koelkast tot het moment van serveren. Als de bouillon twee uur heeft getrokken, zet dan de fijne zeef op een andere pan. Schenk de soep hier doorheen en gooi de inhoud van de zeef weg. Laat de soep inkoken op half hoog vuur tot er ongeveer 1/3 van de soep overblijft. Maak de garnalen schoon en snij het staartje eraf, snij de rest van de garnaal in stukjes. Voeg de boter toe aan de ingekookte soep en pureer de soep met een staafmixer.

Verdeel de stukjes garnaal over de glaasjes. Vul de glaasjes met de garnalensoep. Schep de limoenroom op de soep en garneer met de staartjes.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: