Gamba’s met rode paprika en citroen

Ingredients

  • extra lange satestokjes 8
  • Citroenen 2
  • Rode paprika 1
  • Gamba's 16 grote
  • Olijfolie 1/2 dl
  • Knoflook 1 teentje
  • Provençaalse kruiden 1 theelepel
  • Verse fijngehakte dille 1 theelepel
  • Peper en zout

Leg de satéstokjes een half uurtje in koud water. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Boen de citroenen schoon onder stromend water en snijd ze elk in 8 partjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in 16 stukjes. Steek telkens een partje citroen, een stukje paprika en een gamba aan een satestokje, steek het stokje door het dikke gedeelte en door het staart gedeelte van de gamba’s. Herhaal deze handeling en maak op dezelfde wijze 8 spiesjes. Bestrijk de spiesjes  met een beetje van de olie en rooster ze in ca 8 minuten onder de hete grill op op de gloeiende barbecue om en om bruin en gaar. Pel en snipper intussen de knoflook en klop een dressing van de rest van de olie, de knoflook, de Provençaalse kruiden, de dille en peper en zout naar smaak. Serveer de spiesjes met de dressing. Lekker met een gepofte aardappel en een gemengde salade.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: