Franse uiensoep

Ingredients

  • Boter 50 gram
  • Uien in dunne ringen gesneden 750 gram
  • Knoflook fijngehakt 2 tenen
  • Bloem 45 gram
  • Runder- of kippenbouillon 2 liter
  • Witte wijn 250 ml
  • Laurierblad 1
  • Tijm 2 takjes
  • Zout en peper
  • Sneetjes garlic bread
  • Gruyère kaas, geraspt 100 gram

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de uiringen toe. Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 25 minuten, of totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karamelliseren.
Voeg de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg nu langzaam en al roerend de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook. Voeg het laurierblad en de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en proef of de soep goed van smaak is. Verwarm de grill voor.
Verdeel de sneetjes garlic bread over de 6 soepkommen en schep de soep erover. Bestrooi met geraspte Gruyère kaas en zet de soep onder de grill tot de kaas goudbruin en gesmolten is. Dien onmiddellijk op.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: