Forel met verse kruiden en citroen

Ingredients

  • Citroen (schoongeboend) 1
  • Dille 1/2 bakje (à 15 gram)
  • Platte peterselie 1/2 bakje (à 20 gram)
  • Tijm 1/2 bakje (à 15 gram)
  • (Regenboog) forellen 4
  • Olijfolie 2 eetlepels

Steek de barbecue aan.

Halveer de citroen, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in dunne schijfjes. Snijd de dille en peterselie fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Dep de forellen droog met keukenpapier. Bestrooi de buitenkant en de buikholte met peper en zout. Stop de citroen en kruiden in de buikholtes. Meng het citroensap met de olie en bestrijk de forellen ermee. Doe in elke visklem 2 forellen en rooster de vis boven matig heet vuur in ca. 12 min. gaar. Keer regelmatig.

Variatietip:

Vervang de citroen door limoen of door sinaasappel, dat combineert ook goed met de karakteristieke smaak van forel.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: