Far Breton

Ingredients

  • Rijpe pruimen 500 gram
  • Rum 3 eetlepels
  • Bloem 60 gram
  • Kristalsuiker 50 gram
  • Volle melk 4 dl
  • Eieren, losgeklopt 4

Ontpit en halveer de pruimen, meng ze met de rum en laat dit 30 minuten intrekken.Laat de pruimen in een zeef uitlekken en vang het vocht op. Leg ze in een ingevette ovenschaal van circa 25 cm doorsnede. Meng bloem en suiker en roer de melk erdoorheen totdat een glad beslag ontstaat. Klop de eieren en het opgevangen pruimenvocht erdoorheen en schenk het beslag in de schaal. Bak de far 1-1 1/4 uur in het midden van een voorverwarmde oven op 180ºC, totdat het beslag gestold is en de bovenkant goudgeel. Controleer de gaarheid met de vork door in de far te prikken, de vork moet er dan schoon uitkomen. Dek de far eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt en serveer hem lauwwarm.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: