Entrecote met zeezout en groenepeperboter

Ingredients

  • Verste tijm (blaadjes gerist) 8 takjes
  • Verse rozemarijn (naaldjes gerist) 1 takje
  • Bladpeterselie 6 takjes
  • Sjalot (fijngehakt) 1
  • Knoflook (geperst) 1 teentje
  • Extra vergine olijfolie 5 eetlepels
  • Entrecotes 4
  • Roomboter (op kamertemperatuur) 75 gram
  • Groene peperkorrels (op water) 1 eetlepel

Hak de verse kruiden fijn en meng met de sjalot en knoflook door de olijfolie. Breng op smaak met wat peper. Smeer de entrecotes in met de marinade. Dek af en zet 4 uur in de koelkast. Plet de groene peperkorrels een beetje met een vork en meng door de boter. Leg de groenepeperboter op een stuk vershoudfolie en maak er een rolletjevan. Laat 4 uur opstijven in de koelkast. Steek de barbecue aan. Bestrooi de entrecotes met zeezout en rooster ca. 21⁄2 min. aan elke kant op de barbecue. Snijd 4 plakjes van het boterrolletje. Leg op het warme vlees en serveer direct.

Lekker met caesarsalade.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: