Entrecote met groene asperges

  • 15 mins
  • 7 ingredients

Ingredients

  • Pijnboompitten 20 gram
  • Entrecotes 4
  • Olijfolie 3 eetlepels
  • Groene asperges 500 gram
  • Rucola 20 gram
  • Crema balsamico 1 eetlepel
  • Parmezaanse kaas 30 gram

Breng een laagje water in een ruime pan aan de kook voor de asperges. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan ca. 4 min. tot ze beginnen te kleuren en te geuren. Laat afkoelen op een bord. Bestrijk de entrecotes met 1 el olie en bestrooi met wat zout. Verhit een grillpan en gril de entrecotes in 4-5 min. medium-rare, of langer tot de gewenste garing. Keer regelmatig. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten onder een deksel of een stukje aluminiumfolie. Snijd intussen de houtachtige onderkant (ca. 3 cm) van de asperges. Kook ze in 3-4 min. beetgaar en giet af. Snijd de entrecotes schuin in plakken van 1 cm dik en leg op 4 borden. Verdeel er de asperges, pijnboompitten en rucola over. Besprenkel met de crema balsamico en de resterende olijfolie. Schaaf er de kaas over.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: