Dulce de leche

Ingredients

  • Gezoete gecondenseerde melk 1 blikje, ca 400 gram

Door een dicht blikje gecondenseerde melk ca 4 uur zachtjes onder water te laten koken verandert deze in een fluweelzachte, romige karamelpasta. Dulce de leche is een paar weken houdbaar in de koelkast. Heerlijk in gebak en tussen koekjes, maar ook door yoghurt of vla, over ijs en pudding of op brood.

Zet het blikje in een pan met zó veel water, dat het blikje onderstaat. Breng aan de kook en laat op laag vuur 3 1/2 – 4 uur afgedekt heel zachtjes koken. Controleer regelmatig of er nog genoeg water in de pan zit en vul anders bij. Neem het blikje voorzichtig uit de pan en laat helemaal afkoelen voor je het opent. Dulce de leche wordt vloeibaarder als je het doorroert. Je moet het dan weer in de koelkast laten opstijven. Roer daarom de dulce de leche voor de alfajores en de cupcaketopping niet door voor je hem gebruikt.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: