dragon-emulsie

Ingredients

  • Kippenbouillon 3 liter
  • Dragon 80 gram
  • Peterselie 80 gram
  • Dijonmosterd 3 eetlepels
  • Druivenpitolie N.B.
  • Peper en zout

Damp de kippenbouillon in tot 350 milliliter. Draai de warme kippenbouillon door met de dragon en peterselie voor ongeveer 2 minuten tot alle chlorofyl los is gekomen. Koel al roerend terug op ijs. Laat het geheel volledig terug koelen en geleren in de koeling. Voeg de mosterd toe. Voeg vervolgens de druivenpitolie toe en maak er een mooie, dikke emulsie van met behulp van een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

Toepassingen

  • In combinatie met varkensprocureur en -buikspek.
  • In combinatie met verschillende bereidingen van gamba, langoustine of kreeft.
  • Te gebruiken om een salade mee aan te maken.

 

 

Bron: Gastronomixs

Print Recipe

%d bloggers liken dit: