Dim sums met garnalen waterkastanjes

Ingredients

  • VOOR DE VULLING
  • Ongepelde reuzengarnalen 100 gram
  • Waterkastanjes 50 gram
  • Knoflook 1/2 teen
  • Gemberwortel, geschild en geraspt 1/2 cm
  • VOOR HET DEEG
  • Filodeeg 4 vellen
  • Ei, losgeklopt 1
  • Frituurolie
  • Bosui, in flinterdunne ringetjes 1

Pel de garnalen, snijd de rug in en verwijder het darmkanaal. Snijd de garnalen en kastanjes in stukjes en meng ze met de knoflook en de gember. Breng op smaak met zout en peper.

Vouw de filodeegvellen open en snijd elk vel in 9 gelijke vierkantjes. Leg op elk vierkantje 1 flinke theelepel van de vulling in het midden. Bestrijk de randjes met het ei en vouw het deeg aan de bovenkant dicht. Verhit de olie tot 180ºC en frituur de dim sums met 4-5 tegelijk in 5 minuten gaar. Bestrooi met de ringetjes bosui en serveer met een dip van sojasaus.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: