Devilled pork chops met appel saus

Ingredients

  • Schouderkarbonades 4
  • Grote moesappel 1
  • Mosterd 2 eetlepels
  • Suiker 1 eetlepel
  • Appelstroop 8 eetlepels
  • Cajunkruiden 3 eetlepels
  • Citroenrasp 1 theelepel
  • Slaolie 1 eetlepel
  • citroensap 2 eetlepels

Meng 7 eetlepels appelstroop met de mosterd, 2½ eetlepels Cajunkruiden en de slaolie. Bestrijk de schouderkarbonades helemaal met het appelstroopmengsel en laat ze een uurtje trekken.

Schil en halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Kook de appel met de citroenrasp, het citroensap, 3 eetlepels water, ½ eetlepels Cajunkruiden en de suiker tot moes (ca. 10 minuten). Laten afkoelen. Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor. Leg de karbonades op een grillrek en rooster ze op de barbecue of onder de grill aan beide kanten bruin en gaar van binnen (ca. 20 minuten). Geregeld keren. Serveer de saus erbij.

Lekker met rijstsalade, een salade van ananas en bleekselderij en gepofte maïskolven.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: