Cupcakes met dulce de leche

Ingredients

  • Boter, op kamertemperatuur 125 gram
  • Fijne kristalsuiker 125 gram
  • Eieren 3
  • Vanille-extract 1/2 theelepel
  • Zelfrijzend bakmeel 125 gram
  • Zout
  • Melk 2 eetlepels
  • VOOR DE TOPPING
  • Boter, op kamertemperatuur 120 gram
  • Poedersuiker 450 gram
  • Dulce de leche 400 gram
  • Spuitzak met mond van ca 3 cm

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de papieren bakjes in de holtes van de muffinvorm. Klop de boter met de suiker in een kom in ± 5 min. licht en romig. Klop er een voor een de eieren door. Meng er het vanille-extract, bakmeel en een snuf zout door. Roer er wat melk door om een iets dunner beslag te krijgen. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in het midden van de oven in 15-20 minuten lichtbruin en gaar. Haal de cakejes als ze iets afgekoeld zijn uit de vorm en laat helemaal afkoelen op een rooster. Klop voor de topping intussen de boter licht en romig en voeg de poedersuiker, een snuf zout en 200 gram van de dulce de leche toe. Klop glad en romig. Hol de bovenkant van elke cupcake een beetje uit en schep er een theelepel van de topping in. Leg een een stuk plasticfolie van ± 40 cm lang klaar. Schep de rest van de topping er in een dunne baan op en schep daarnaast een baan van de rest van de dulce de leche. Rol op tot een lange rol. Snijd de rol met de folie in 4 stukken en zet ze rechtop in de spuitzak. Laat iets zachter worden en spuit een mooie toef op elke cupcake. En smullen maar!

Print Recipe

%d bloggers liken dit: