Crêpes Suzette

Ingredients

  • CRÈPES
  • Bloem 120 gram
  • snufje zout
  • Suiker 30 gram
  • Eieren 2
  • Melk 3 dl
  • Boter 60 gram
  • olijfolie om te bakken
  • VULLING
  • Boter 60 gram
  • Suiker 60 gram
  • Sinaasappels 2
  • Citroen 1
  • Rodebessengelei 2 eetlepels
  • Oranje marmelade 2 eetlepels
  • SIROOP
  • Grand Marnier 4 à 5 eeetlepels
  • Cognac 4 à 5 eetlepels

Zeef de bloem met het zout in een kom en voeg de suiker toe. Klop de eieren er geleidelijk door, dan de melk om een glad beslag te krijgen. Smelt de boter, even laten afkoelen dan door het beslag kloppen. Verhit de olie, bak de crêpes dun en aan de onderkant goudgeel, keer ze om en bak de andere kant. Neem elke crêpe uit de pan en leg het op een bord. Bak er zo ongeveer 8 à 10 tot het beslag volledig opgebruikt is.

Roer de boter zacht met de suiker. Voeg van de vruchten de geraspte schillen en 4 el sap toe en vervolgens de gelei en de marmelade. Spreid dit mengsel uit over de crêpes en rol ze op of vouw in vieren.

Verwarm voldoende likeur en cognac om de bodem van een pan te bedekken. Steek de likeur aan. Schenk de siroop over de crêpes en dien ze op.

Print Recipe

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: