Courgettebootjes

  • 45 mins
  • 9 ingredients

Ingredients

  • Kleine courgettes 2
  • Ui 1
  • Teentje knoflook 1
  • Champignons 250 gram
  • Olijfolie 4 eetlepels
  • Gedroogde tijm 1/2 eetlepel
  • Koolrabi 1
  • Griekse yoghurt 8 eetlepels
  • Versgemalen zwarte peper
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit. Rooster de courgettes in een grillpan aan alle kanten in 10 minuten bruin. Snijd het verwijderde vruchtvlees van de courgettes fijn. Snipper de ui en de knoflook. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje en snijd ze in plakjes.
Verwarm de olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze 5 minuten mee. Roer het fijngesneden vruchtvlees van de courgette en de tijm erdoor en breng op smaak met wat peper.
Vul nu de courgettebootjes met het mengsel, leg ze in een ovenschaal en zet deze 15 minuten in de oven.
Schil ondertussen de koolrabi en rasp hem grof. Meng de koolrabi met de yoghurt en breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper.
Serveer de courgettebootjes met de koolrabisalade.

Print Recipe

%d bloggers liken dit: